آذر 3

جعبه پارسی

به سایت جعبه پارسی خوش امدید

سوغات اصفهان

گز اصفهان

گز،خوشمزه ای از سرای نصف جهان

سوغات اصفهان

در کنار همه ی خوشگذرانی ها، یکی از تجربیات سفر، خرید سوغات در مقصد است که می تواند لحظات خوشی را برای شما فراهم کند. به هر گوشه ای از ایران که قدم بگذارید دنیایی از انتخاب ها برای خرید سوغات پیش رویتان قرار می گیرند و برای انتخاب مناسب تر، بهتر است قبل از سفر سوغاتی هایی که در مقصد انتظارتان را می کشند، بشناسید. می خواهیم سری به گوشه ای از کشورمان بزنیم تا نگاهی به ره آورد آن داشته باشیم.

راهی اصفهان هستیم و در سفرمان به این دیار پس از گشت و گذار در میان تاریخ چشم نواز، به سوی بازار می رویم تا هم از دیدن ویژگی های معماری و تماشای جریان زندگی در آن لذت ببریم و هم در قسمت های مختلف آن به دنبال سوغاتی های دیار نصف جهان باشیم.

سوغاتی های اصفهان تنوع زیادی دارند و بسته به اینکه به دنبال چه چیزی هستید می توانید یکی از آنها را اتنخاب و خریداری کنید. می توانید به سراغ یادگاری های خوشمزه ی  اصفهان بروید.

گز اصفهان

نام سوغات اصفهان که می آید ناخود آگاه همه به یاد گزهای خوشمزه ی آن می افتند.تولید گز در اصفهان تقریبا به ۴۵۰ سال قبل و در زمان صفویان باز می گردد. برای تهیه ی آن از شهد و عصاره ی درختچه ای به نام انگبین یا گز انگبین استفاده می کنند. این درختچه ی ارزشمند در شهر خوانسار به وفور یافت می شود. شهد انگبین در اثر تغذیه ی حشره ای کوچک به وجود می آید که بر روی برگ ها و ساقه ی این درختچه زندگی می کند و روند تولید آن همچون تولید عسل توسط زنبور می باشد.

این شهد در اواخر تابستان، به صورت دانه هایی زرد رنگ از روی گز انگبین برداشت می شود. البته باید به این مسئله توجه داشت که حشره ی تولید کننده ی این شهد رو به انقراض است و شاید کمتر کسی بتواند طعم واقعی آن را بچشد.

امروزه در تهیه ی گز از گلوکز، گلاب، شکر، سفیده تخم مرغ، انواع مغزها مانند بادام، پسته و خلال بیدمشک استفاده می شود و به جای شهد انگبین، ترنجبین، شیر خشت، عسل یا انگبین علفی به کار می رود.

تنوع گزها

بسته به سلیقه ی خود می توانید گزهای متفاوتی را از بازار اصفهان تهیه کنید:

گز لقمه ای: پس از درست شدن مواد، گز را به وسیله ی یک دستگاه خاص به قطعات منظم و یک شکل برش می دهند تا گز لقمه ای به دست آید.

 گز آردی: گز را به صورت گلوله های کوچک شکل می دهند و سپس آنها را با دستگاه پرس به اشکال مربع یا دایره و … در می آورند. این نوع گز را در بستری از آرد قرار می دهند تا سطح چسبنده گز با آرد پوشانده شود و ماندگاری بیشتری را برای گز فراهم کند.

 گز سکه ای: این نوع گز بسیار شبیه گز آردی است اما آن را بعد درست شدن در اندازه ای کوچک به شکل سکه در می آورند و بسته بندی می کنند.

 گز برشی: پس از آماده سازی مواد و قبل از بسته بندی، گز را با دستگاه های مخصوص به گونه ای برش می دهند که مغز داخل آن مشخص باشد و سپس به شکلی خاص آن را بسته بندی می کنند.

گز با لایه ی شکلاتی: گز را درون لایه ای از شکلات قرار می دهند تا رطوبت آن حفظ شود و زمان ماندگاری آن افزایش یابد. علاوه بر این به دلیل استفاده از پودر کاکائو یا شیر خشک و … طعمی متفاوت نسبت به گز معمولی خلق می شود که ارزش غذایی بیشتری نیز دارد.

گز انگشت پیچ: گزی بسیار نرم که مغزی در آن وجود ندارد و به راحتی با قاشق قابل مصرف است. معمولا این نوع گز را به سالخوردگان پیشنهاد می کنند.

به هنگام تهیه ی گز باید بدانید که این سوغات خوشمزه به دو شکل بسته بندی می شود. برخی از آنها در داخل پوشش مجاز خوراکی قرار می گیرند و برخی دیگر در بستری از آرد ارائه می شوند.